Scoutinggroep “De Voortrappers” is 21 april 1983 opgericht door Guus Langeraert (destijds voorzitter), Marjo de Pan (secretaresse), Maria Godrie (penningmeester) en Annemarie Sies (initiatiefneemster / bestuurslid). Er was toen nog geen vast onderkomen voor scouting. Zo werden de opkomsten van de Kabouters en Welpen (wat later Esta's zijn geworden) gedraaid in de aardappelloods kantine van Firma Overveld. Daarna in de schuur van slagerij Harthoorn, omdat dekantine op instorten stond. De Verkenners zijn later gestart in een oude caravan op het terrein van Firma den Dekker.

Op 27 januari 1984 werd de voltallige leiding geïnstalleerd in een huis aan de Brilletjesdijk. Op 18 februari 1984 was de installatie van de eerste 9 welpen. Niet veel later was onze eerste "Open dag" op het plein van de school de "Vier Linden". In de zomer (8 t/m 11 juni 1984) gingen de Welpen en Kabouters samen voor het eerst op kamp. Een jaar later van 12 t/m 16 augustus 1985 hadden de Welpen een Roverskamp in Burgh-Haamstede.

In 1984 ontstonden er plannen voor een scoutinggebouw wat we moesten delen met de peuterspeelzaal en de soos in de Magnoliastraat, dit was toen een nieuwbouwwijk. In oktober 1986 werd het gebouw geopend. Er kwamen nieuwe leidinggevenden en de groep groeide uit van 10 naar 18 leden.

Tussen 1988 en 1990 konden de verkenners (Scouts) voor het eerst op kamp, omdat er nu pas geld in kas was om tenten en kampmateriaal aan te schaffen. Het eerste zomerkamp van de Verkenners werd bij de familie Lens in Beringe (Zuid-Limburg) gehouden. Verder groeide het ledenaantal naar 25.

Bij het 10-Jarige Jubileum zijn de Voortrappers op de radio geweest bij Omroep Zeeland.

Het ledenaantal bleef helaas niet groeien en in 1994 waren er nog maar 12 leden over. Er is toen een grote ledenwerfcampagne begonnen. Dit had succes; de groep groeide uit tot 50 leden.

Door de ledengroei konden er een Explorer-speltak en een Stam worden opgericht. Toen de groep in 1998 het 15-jarig jubileum vierde, werd er een groepskamp georganiseerd. Dit is goed bevallen en sindsdien zijn er vaker groepskampen geweest.

In 1999 werd er door de groep al naar een nieuwe ruimte gezocht, waar alleen de scouting gebruik van zou maken, maar de gemeente ging hier toen niet mee akkoord. Een paar jaar later, in 2003, raakte het bestuur opnieuw in gesprek met de gemeente omdat het scoutinggebouw moest wijken voor een brede school. Zo ontstonden er plannen voor een gebouw alleen voor de scouting.

Omdat het oude scoutinggebouw al gesloopt werd voordat het nieuwe klaar was, werd er voor ongeveer 1 jaar vervangende ruimte gezocht. Dit werd de oude basisschool in Hoedekenskerke.

In 2004 ging de eerste spade de grond in voor het nieuwe gebouw. In het najaar van 2005 was het gebouw klaar en kon de scouting met de afwerking beginnen. Nu zijn “De Voortrappers” de trotse eigenaar van een eigen gebouw op Eikenpad 6 te ’s-Gravenpolder.

De groep bestaat momenteel uit ongeveer 50 jeugdleden en totaal 69 leden incl. bestuur en leiding, plusscouts en stam.