Eerst hebben we  een potje voetbal gespeeld. De jongens tegen de meisjes. Daarna hebben we voor het insigne ik een collage over ons nest gemaakt. Je moest je naam, leeftijd en hobby's erop schrijven en tekenen en complimenten voor scouting. Toen hebben we het spel 'zoek de koning' gedaan. Dat waren 3 spellen in 1: speerwerpen, hints en estafette. Wie het eerst 3 houten goudstaven had, mocht de koning zoeken. Als je de koning had gevonden, had je nest gewonnen. Daarna hebben we ook nog galgje gedaan en fopbal. Het was weer heel erg leuk vandaag!

Groetjes, nest Zwart

WP 20150314 005

We hebben opgesteld. En toen gingen we spelletjes doen voor het insigne IK. We hebben de volgende spelletjes gedaan: ik ga op kamp en neem mee, blik gooien, marshmallows boven blik roosteren, ezeltje prik en rara wie ben ik. En we hadden nog een traktatie en een installatie. Dit was het. Het was een leuke en gezellige middag!

Groetjes, Nest Wit

We hebben vandaag toneelstukjes gedaan en daarin moest je een beroep uitbeelden wat je later wil worden. Beroepen die werden uitgebeeld waren bijvoorbeeld boef, politie, psycholoog, monstertruckchauffeur, dierenarts en hondenuitlaatster. Anderen moesten raden wat je wil worden. Dit was voor het insigne Ik. We hebben ook nog leuk busjekruit gespeeld. Dat is een soort buutverstoppertje met een bal. Iemand schopt de bal en de zoekers moeten de bal halen. De anderen verstoppen zich en als ze gevonden zijn, worden ze afgebuut. Tot slot hebben we ook nog Sint Joris en de draak gedaan en dit stukje geschreven. Dat was het. Groetjes Nest Rood.

foto2015

Vandaag werd er weer een zware strijd geleverd voor het nestgevecht. Jacala de quizmaster had verschillende uitdagingen die de welpen konden gaan doen. De nesten konden punten inzetten of een weddenschap wel of niet zou lukken. Na hooghouden met een racket, snoephappen en een koekenpan uitbeelden heeft nest zwart uiteindelijk gewonnen. Daarna zijn we lekker naar buiten gegaan en hebben het oer-Hollandsche spel 'Dulveduken' maar weer eens opgepakt. Als laatst speelden we het grote uitpakspel met dit keer een echte papieren Tanne.

Vandaag was het Raksha-dag bij de welpen dus hebben we allerlei wolven spelletjes gedaan. Eerst spullen verzamelen voor in je wolvenhol, daarna geblinddoekt het wolvenhol zoeken en uiteindelijk het wolvenhol schoonvegen. Omdat het zulk lekker weer was hebben we eindelijk weer eens buiten busjekruit gedaan en blokjesvoetbal.