Je hebt nu een aantal weken meegedaan bij een speltak van "de Voortrappers”. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Van oudsher kent scouting de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Dit “ritueel”, is niet alleen voor de nieuwe leden van de “Voortrappersgroep” maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent overgevlogen naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij scouting bent.

De traditie

Bij de installatie moet de scout een belofte doen, zoals de traditie dit voorschrijft. De scout belooft dat hij/zij zijn best gaat doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan uiteindelijk je insignes voor op je scoutfit en tenslotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep.

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij "de Voortrappers” draag je de Scoutfit-blouse. Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen. Zoals je dat hierboven al kon lezen. Waar je de Scoutfit kunt kopen en welke groep wat precies draagt, lees je op de pagina Scoutfit.